© Vincent Lions

Heather Nova

Rotown & de Doelen present

Heather Nova had haar eerste doorbraak toen in 1994 haar album “Oyster” werd uitgebracht. De coole, aanstekelijke songs van “Oyster” zetten haar stevig op de indie-popkaart en kwamen wereldwijd in de hitlijsten terecht, en sindsdien heeft ze veelgeprezen albums gemaakt en getoerd. 

Maar wat Heather echt een trouwe aanhang heeft opgeleverd zijn haar live-optredens; ze staat bekend om haar stem die zowel ongelooflijk krachtig is maar ook vaak als “engelachtig” wordt omschreven, en ze speelt net zo indrukwekkend op grote rockfestivals met een volledige band als ze het publiek in intieme theaters weet te boeien met alleen een cellist als begeleiding. In de meer dan 30 jaar sinds ze is begonnen, is ze constant op tournee geweest en haar shows zijn nog steeds snel uitverkocht.

“Live muziek overstijgt de som der delen”, zegt ze. “Er gebeurt iets magisch waar ik niet de volledige controle over heb; ik laat het gewoon los, stel me open en laat de muziek door mij heen komen. Het publiek brengt zijn emoties en energie mee en de synergie is geboren”.

Deze tour zal een eclectische mix zijn van akoestische, cello-gedreven tracks gecombineerd met synths, beats en percussie. 

Ze zal een combinatie brengen van gloednieuw materiaal van haar aankomende album en oudere favorieten. 

“Live muziek speelt tegenwoordig een belangrijkere rol dan ooit” zegt Heather ‘Concerten creëren een moment van vereniging, gemeenschap en harmonie, terwijl er tegenwoordig zoveel verdeeldheid heerst in de wereld’.