AMAGUK

een mix van punk, jazz, D&B en mediterrane invloeden

AMAGUK is een toegewijd en ambitieus powertrio, gedreven door hun gedeelde passie voor het creëren van innovatieve muziek. Hun stijl is een naadloze mix van punk, jazz, D&B en mediterrane invloeden. Onnavolgbaar en uniek, ergens tussen King Crimson, Jojo Mayer en Black Midi. De bandleden, oorspronkelijk afkomstig uit Spanje, Italië en Griekenland, wonen momenteel in Rotterdam.

AMAGUK is een one-of-a-kind band die zich onderscheidt van de rest door dingen anders te doen. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de band is het ontbreken van een bassist. Een onconventionele set-up die mogelijk wordt gemaakt door de modificaties op hun instrumenten waardoor ze de rol van bassist afwisselend op zich kunnen nemen. Dit, gecombineerd met een diep begrip van effecten en elektronica, stelt hen in staat om experimenteler en vrijer te zijn met hun composities, wat resulteert in een uniek geluid.

In 2019 brachten ze hun eerste EP Amaguk uit en in 2021 hun eerste album Resilient Forest dat ze presenteerden met prachtige merchandise. In mei 2023 bracht de band Xenitia uit, een live opgenomen EP, en tegen het einde van het jaar zijn ze klaar om hun tweede album op te nemen.

Dit nieuwe werk wordt zeer verwacht en zal zeker hun voortdurende groei en evolutie als band laten zien. De afgelopen jaren hebben ze uitgebreid getourd in Londen, Spanje, Griekenland, Berlijn en Nederland en hebben ze opgetreden op belangrijke internationale festivals zoals North Sea Jazz, WOMAD, of Music Meeting en vele andere.