Djessy Swan

brengt muzikale achtergronden & verhalen samen

Djessy Swan is een artieste uit Nederland die je met haar muziek meeneemt in haar unieke wereld. Als vocalist, violist, componist, tekstschrijver en producer creëert ze altijd een filmische en kleurrijke sfeer. Debuut EP What Souls Are Made Of wordt uitgebracht nadat ze deze de afgelopen jaren heeft opgenomen tijdens haar tijd aan het Berklee College of Music, een avontuur op zich dat zijn stempel heeft gedrukt op de plaat. Ze werkte samen met een team van mensen van over de hele wereld, waardoor vele muzikale achtergronden en verhalen samenkwamen.  
 
Deze persoonlijke liedjes hebben het vermogen om uit Djessy Swan's hart te vertrekken, het jouwe binnen te gaan en het warmer te maken. Het maakt niet uit waar ze haar inspiratie vandaan haalt, met invloeden uit pop, klassiek, jazz en wereldmuziek heeft ze een breed palet aan warme kleuren om je mee te omringen. De muziek van haar EP What Souls Are Made Of heeft een sterke verbinding met de natuurlijke wereld, maar ook met onze eigen menselijke natuur, en nodigt de luisteraar uit om mee te gaan op een reis van groei, om de meest authentieke versie van zichzelf te worden.  
 
Haar muzikale inspiratiebronnen zijn hedendaagse artiesten als Laura Mvula, Jacob Collier, Björk en Sufjan Stevens, maar ook componisten als Debussy en Piazzolla, die verhalen schilderen door middel van hun muziek.  
 
Ze is met onderscheiding afgestudeerd aan Berklee College of Music en Cum Laude aan Codarts University of the Arts, en heeft een achtergrond als artiest en sessievioliste. Ze heeft gespeeld op podia als North Sea Jazz, Het Concertgebouw, Palau de Les Arts, en speelde en nam op met het voor een Latin Grammy genomineerde tango ensemble OTRA, en speelde in projecten met o.a. Banda Magda, Becca Stevens en leden van Snarky Puppy.