Gonzo Bimbo & Byinoar

melodiegedreven dance grooves & hypnotiserende vocale lagen

Van energieke dance grooves met Gonzo Bimbo naar de diepe, gelaagde vocalen van Byinoar. Een avond vol contrast en verrassende klanken.

 

Gonzo Bimbo

Op Italo-Euro-Pop geïnspireerd muzikaal en performatief duo uit Amsterdam en Groningen. Beeldend kunstenaar en zangeres Enrica Arbia en muzikant Elias Elgersma (The Homesick, Huub Prins) leveren melodiegedreven dance grooves gecombineerd met extravagante theatrale performances.

Het Nederlands/Italiaanse duo treedt live op met een minimale hoeveelheid apparatuur en een maximale hoeveelheid energie. Geïnspireerd door de lieflijkheid van Europese pop en het vuil en de duisternis van EBM en 80's post-punk. Op 19 juli 2024 brachten ze hun eerste titelloze EP 'Gruppo Bimbo' uit.

 

Byinoar

Byinoar (Fries voor 'samen, geheel') is het soloproject van Jaap van der Velde (je kent hem misschien van The Homesick), waarin zijn stem de hoofdrol speelt. Met behulp van vocoders en echo’s bouwt hij gelaagde, hypnotiserende vocalen. Denk aan Enya songs gezongen door een stadion vol voetbalsupporters.