© Nathalie Hennis

Elisabeth Hetherington, B'Rock & HIIIT

Nederlandse muziekprijs concert & uitreiking
  • vr 4 okt ’24
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Elisabeth Hetherington is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. De onderscheiding is de meest prestigieuze erkenning voor een musicus in de klassieke muziek, toegekend door het Fonds Podiumkunsten namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Eppo Bruins zal de prijs op vrijdag 4 oktober 2024 overhandigen in concertgebouw de Doelen in Rotterdam. 

Canadees-Nederlandse sopraan Elisabeth Hetherington brengt samen met twee totaal verschillende ensembles nieuwe en oude muziek bij elkaar. In een eigenzinnig programma springt ze met gemak tussen de zeventiende en de eenentwintigste eeuw en verbindt ze bekende met onbekende werken. B'Rock en HIIIT (voormalig Slagwerk Den Haag) komen voor het eerst samen om dit bijzondere programma te realiseren. 

De commissie over Elisabeth Hetherington 
De commissie is onder de indruk van het klankspel dat Elisabeth Hetherington teweegbrengt bij het zingen. ‘Met een schijnbaar moeiteloze souplesse en helderheid beweegt zij zich door uiteenlopend repertoire van de renaissance, barok, tot de nieuwste gecomponeerde muziek. Elisabeth Hetherington schakelt met een verbluffende vanzelfsprekendheid tussen intiem en grillig, verstild en beweeglijk. Dit muzikale spel verrast de luisteraar, maakt haar uitvoeringen boeiend en verfrissend, en zet telkens weer de muziek in een nieuw perspectief.’ 

Over de Nederlandse Muziekprijs 
Kandidaten van de Nederlandse Muziekprijs volgen een studietraject waarin de persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal staat. Ze werken daarbij samen met musici uit binnen- en buitenland. Na afloop van het traject adviseert de commissie van de Nederlandse Muziekprijs het Fonds Podiumkunsten of de prijs kan worden toegekend. De commissie bestaat uit: Mauricio Fernandez, Ad 's-Gravesande, Marcel Mandos, Simone Meijer, Bart Visman, Ralph van Raat en Karin Manuel als onafhankelijk voorzitter.  

programma

o.a. Cavalli La Callisto | Novak Dialogues | Marcello Arianna Abbandonata | Stockhausen Tierkreis | Monteverdi Orfeo

credits

Elisabeth Hetherington sopraan | B'Rock barokorkest | HIIIT slagwerk