Talkshow De Kronieken

Culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht en de Doelen
  • zo 30 jun ’24
    deuren open
    15:30
    start
    16:00
    Studio 8 de Doelen Stadslab

Wie is burgemeester Aboutaleb écht? En wat kunnen vrije denkers ons leren? Dat hoor je zondagmiddag 30 juni om 16.00 in studio 8 van de Doelen tijdens de culturele talkshow De Kronieken. Hans Sibarani & Inge Janse gaan dan in gesprek met:

Het vrije denken is in de knel geraakt door activisten die hun denken aan ons opleggen. Dat stelt schrijver en journalist Hans van Willigenburg. In 'Vrijheidsvuur' interviewt hij daarom tientallen vrijdenkers die laten zien dat er ook buiten de lijnen gedacht mag worden. Hans vertelt welke gevaren hij ziet én welke inzichten die gesprekken hem hebben opgeleverd.

Ahmed Aboutaleb stopt dit najaar als burgemeester van Rotterdam, na 15 jaar vol hoogte- en dieptepunten. In zijn boek 'Je Suis Ahmed' maakt AD journalist Peter Groenendijk de balans op: hoe goed was Aboutaleb écht? Peter geeft een unieke voorinzage vol smakelijke anekdotes, inclusief analyse van wie Aboutaleb vermoedelijk opvolgt.

RET directeur Trix van Bennekom werd correspondent overzee, schreef over de Antillen en publiceerde vorige maand met 'Halte Hausdorff een indringende biografie over haar vroegere huisarts David Hausdorff. Ze schetst zijn veelbewogen leven en zijn hulp aan lotgenoten tegen de grimmige achtergrond van de Rotterdamse Jodenvervolging.

Hoe kwam het dat het Indische geslacht Van Braam het adellijke predicaat verloor? Egbert Fortuin ging het spoor na van zijn schoonfamilie en beschrijft in 'Indische adel' de onbekende geschiedenis van witte en donkere jonkheren en jonkvrouwen, rijkdom en noodlot tijdens de I koloniale periode en later teruggekeerd in Nederland. 

Auteurs signeren na afloop aan de boekentafel van Boekhandel Van Gennep.

De Kronieken is een productie van Woordnacht in samenwerking met De Doelen en Boekhandel Van Gennep.