Lavart no.17: Waiting for you.

Kunst aan de straat: Een unieke installatie in de Doelen Art

Het is zomer, en hoewel de nieuwe concertreeks pas in september begint, zitten we niet stil! Herman Lamers en Yvo van der Vat presenteren hun nieuwste installatie in de Doelen Art. Dit kunstwerk is ontworpen om van buitenaf bewonderd te worden, waardoor het een interactief en toegankelijk onderdeel van de straat wordt.

Herman Lamers en Yvo van der Vat maken ongeregeld gezamenlijk installaties onder de naam Lavart. Ze creëren hun werk ter plekke, geïnspireerd door de ruimte en met een vleugje humor. Deze speciaal voor de Doelen Art ontworpen tentoonstelling heeft als thema muziek, wat perfect past bij ons concertgebouw. 

Herman Lamers is een beeldend kunstenaar die bekend staat om zijn monumentale installaties, waarin hij abstracte en realistische elementen combineert en gebruikmaakt van diverse materialen zoals klei, brons, aluminium, neon en textiel. Hermans werk is te vinden in zowel musea als openbare ruimtes, van Schiphol in Amsterdam tot Tianjin, China. Sinds 2019 richt hij zich opnieuw op bijzondere installaties en samenwerkingen met andere kunstenaars. Zijn werk onderzoekt de interactie tussen kunst en ruimte, waarbij hij de betrokkenheid van de toeschouwer centraal stelt.

Yvo van der Vat, de onafhankelijke kunstenaar achter The Youmanism, brengt een filosofische benadering in zijn werk. Youmanism is een benadering in studie, filosofie, wereldbeeld of praktijk. Het richt zich op het feit dat je iets kunt leren van de ander. Daarnaast streeft het ernaar om in de praktijk respect voor de ander te bevorderen, wat leidt tot betere communicatie en begrip tussen mensen.Yvo is ook medeoprichter van Baracca.nl, samen met Ibrahim R. Ineke. Dit nomadische kunstenaarsinitiatief begon in 2005 en opereert sinds 2011 onder de naam Nomadic Independent Artist Initiative (NIAI).

Mis deze unieke kunstinstallatie in de Doelen Art niet! Kom langs en laat je inspireren. Het concertseizoen van de Doelen start weer op 5 september, maar je bent nu al welkom voor een drankje in de Doelen Studio. Bekijk hier de openingstijden.