FENNE

Laat iedere zaal als een huiskamer voelen

Door middel van verrassende harmonieën, persoonlijke teksten en lyrische melodieën neemt FENNE je mee naar een huiskamer. Een kamer waar kan worden gepraat over van alles, zonder oordelen. Een kamer waar je je veilig voelt en kan relaxen, waar je mag lachen en huilen en in je eigen gedachten kan verzinken.

Inspiraties van FENNE zijn artiesten zoals Eloise, Bruno Major en Jacob Collier, die genre-brekend werken en verschillende jazz-invloeden mixen met huidige popproducties. FENNE zet zichzelf ook niet graag in één bepaald genre, en kan geplaatst worden in zowel pop- als jazzpodia. Haar teksten lezen als een dagboek, met onderwerpen als dromen en verwachtingen, teleurstellingen en verlangens.

FENNE is het project van zangeres en componiste Fenne Scholte. Haar band bestaat uit gitarist Alex van der Spek, bassist Dirk Evelo en drummer Daan Jonker. Ze zijn allemaal studenten/afgestudeerd aan het Utrecht’s Conservatorium.

In 2021 bracht FENNE haar eerste album uit: “Hope”. Deze deed het verrassend goed en er zijn meerdere nummers in Spotify-afspeellijsten beland. De single “Wish I Could Sing” won in 2022 de Charles Mingus prijs voor “Beste compositie”.

FENNE heeft op verschillende grote podia gespeeld, zoals Cloud 9 (Tivoli Vredenburg), Verkadefabriek (Den Bosch) en het Grachtenfestival Amsterdam. Ze was ook geselecteerd voor de Popronde tour van 2022 en speelde daar ongeveer negen concerten in verschillende steden.

In 2022 verscheen FENNE op een aflevering van het programma “New Generation” van NPO2 Extra, waar ze vertelde over haar eigen geschiedenis, haar huidige project en het schrijven van nummers over het kind in jezelf terugvinden. Deze nummers werden uitgevoerd op ESNS Groningen. In 2023 verscheen de nieuwe EP “Beyond The Wall” met deze vijf nummers. Deze EP is geproduceerd en opgenomen door Boudewijn Pleij.

Op dit moment is ze bezig met haar tweede album “Angel With A Darkness”, mede mogelijk gemaakt door Sena & Amarte Fondsen. Dit album zal mid-november 2024 uitgebracht worden.