Teis Semey Quintet + Ella Zirina Trio

double concert: two rising guitar stars debut new albums in an evening of dynamic jazz
  • do 19 dec ’24
    20:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Tein Semey Quintet | album release: "En Masse!"

Teis Semey keert terug met zijn Amsterdamse kwintet, en dat doet hij overtuigend. Na het succes van "Mean Mean Machine" (2021) en "Midnight Mess Vol. 1" (2023) is hij klaar om opnieuw te verrassen met het nieuwe album "En Masse!", dat op 26 september uitkomt.

Het Teis Semey Quintet blijft trouw aan hun kenmerkende akoestische punkgeluid en biedt een avond vol energie en muzikaliteit. Semey, vaak geprezen als de "bad boy van de jazz", weet op unieke wijze chaos en tederheid te combineren in zijn composities, zoals te horen is in nummers als "A Tender Melody To Help Me Get Through Winter" en "A Song for My Siblings".

Het kwintet is versterkt door nieuwkomer Jesse Schilderink, wiens krachtige spel de band een extraverte en wilde kant op duwt. Samen met José Soares vormt hij een veelzijdig saxofoonduo, ondersteund door de solide ritmesectie van Sun-Mi Hong (drums) en Jort Terwijn (bas). Met Teis Semey's directe en doordringende gitaarspel beweegt de band zich als een krachtige eenheid, gedreven door rauwe energie en onuitgesproken signalen.

 

Ella Zirina Trio | album release: "Boundless Blue, Sunset Hue"

De Amsterdamse jazzgitariste en componiste Ella Zirina (oorspronkelijk uit Letland) presenteert met haar Trio muziek van hun nieuwe album. Zirina wordt bijgestaan door Jamie Peet op drums en Ton Felices op contrabas. Ze verweven hun muzikale karakters met elkaar en drukken hun individualiteit uit in het canvas dat de composities van Zirina zijn. Liefde voor een melodisch sterke en expressieve aanpak en passie voor het verkennen van texturen, klankkleuren en grooves - dat zijn de muzikale pijlers die de band verenigen. De door Zirina geleide band heeft opgetreden op verschillende podia en festivals in Europa, zoals het Oslo Jazz Festival (Noorwegen), Nigran Jazz Festival (Spanje), BIMHUIS (Nederland). De band werd bekroond met de eerste prijs in de Virtual Jazz Club Competition in 2022. Ella was artist in residence bij BIMHUIS (Amsterdam) voor het talentontwikkelingsproject 'New Makers', waarbinnen ze in maart 2023 het goed ontvangen debuutalbum 'Intertwined' uitbracht. Sindsdien heeft ze ook een solo gitaaralbum uitgebracht. Ze studeerde met de hoogste onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft opgetreden in talloze projecten en het podium gedeeld met muzikanten als Ben van Gelder, Reinier Baas, Tineke Postma, Jesse van Ruller, Pablo Held, Kurt Rosenwinkel en anderen.

"Semey grabs you by the shoulders and screams a story into your face. But, a story with depth and nuance"

Jazzism

credits

Teis Semey Quintet
Teis Semey Guitar | José Soares Alto saxophone | Jesse Schilderink Tenor saxophone | Jort Terwijn Double bass | Sun Mi Hong Drums

Ella Zirina Trio
Ella Zirina guitar | Jamie Peet drums | Ton Felices double bass