Peter van Wijk

Pärt op het Doelen-orgel

van Fratres tot Spiegel im Spiegel
  • wo 19 feb ’25
    14:30
    Grote Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Het Doelen-orgel zal deze keer gevuld worden met de rustgevende en bijzondere muziek van Arvo Pärt. Dit concert neemt je mee in de eenvoudige, maar prachtige klanken waar Pärt zo bekend om is.

Zijn muziek, die veel emoties oproept met weinig noten, klinkt extra bijzonder op het indrukwekkende orgel van De Doelen. Het zorgt voor een moment van rust en bezinning, perfect om even helemaal in op te gaan

Laatste kans: foto expo NEIGHBOURS 
 
Bezoek tijdens of na je concert in de Doelen NEIGHBOURS. In deze foto expo in de Grote Zaal Foyer verwelkomt de Doelen haar buren uit het Oude Westen.  
 
Café Marseille, dierenwinkel De Rimboe, en de IJssalon vormen het decor van een levendige buurt waar bewoners van alle leeftijden en stijlen samenkomen. Fotograaf Robin Utrecht en creative producer Mieke van der Linden zetten deze diversiteit in de schijnwerpers met een serie portretten, geschoten in een pop-up fotostudio in de Doelen. Utrecht, bekend van zijn werk tijdens de Lunchbreak-concerten en staatsbezoeken met de koninklijke familie, laat in zijn serie zien dat gewone mensen allesbehalve gewoon zijn. 
 

Lees meer

programma

Pärt Annum per annum, My Heart’s in the Highlands, Mein Weg hat Gipfel und Wellentäler, Fratres, Trivium, Vater unser, Pari intervallo, Spiegel im Spiegel

credits

Adriaan Hoek orgel | Oscar Verhaar countertenor | Quirine Scheffers viool

Peter van Wijk