Canto Ostinato

op piano en marimba door Tomoko Mukaiyama en Diego Espinosa
  • wo 11 dec ’24
    20:30
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Ontdek de magie van Canto Ostinato, een iconische compositie van Simeon ten Holt die wereldwijd geliefd is en nog altijd diepe indruk maakt op musici en luisteraars.

Op het eerste gehoor lijkt het werk traditioneel, maar de keuzevrijheid die het biedt, maakt elke uitvoering uniek. De musici bepalen zelf welke instrumenten worden gebruikt, hoeveel keer de muzikale fragmenten worden herhaald en hoe de dynamiek en articulatie worden vormgegeven. Hierdoor ontstaat een ‘open scenario’ waarin elke uitvoering een nieuwe, unieke ervaring wordt.

Voor de musici is Canto Ostinato een sociaal proces; intensieve samenwerking en communicatie zijn essentieel. Voor de luisteraar kan het een levensveranderende ervaring zijn – een moment waarin tijd lijkt stil te staan en ruimte ontstaat voor intuïtie en reflectie. Het werk nodigt uit tot een diepe verbondenheid met de muziek en met de altijd veranderende compositie van ons eigen leven.

Tomoko speelt al meer dan twintig jaar Canto Ostinato, zowel solo als in samenwerking met andere musici. Haar samenwerking met de virtuoze percussionist Diego Espinosa Cruz González op marimba benadrukt de eindeloze mogelijkheden van deze bijzondere compositie en laat opnieuw zien hoe rijk en veelzijdig het palet van klankkleur kan zijn.

programma

Canto Ostinato Simeon ten Holt

credits

Tomoko Mukaiyama pianist | Diego Espinosa Cruz González percussie