Camilla George

hypnotising blend of Afrofuturism, hip hop and jazz | Jazz Re:freshed
  • vr 17 jan ’25
    20:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Camilla George is een visionaire saxofoniste, componiste, bandleider en innovator. Haar sterke culturele wortels en liefde voor het samensmelten van Afrikaanse en Westerse muziek heeft haar eigen unieke stijl gevormd, een belangrijke reden waarom ze een vaste waarde is in de nieuwe Londense jazzscene, naast collega's als Nubya Garcia en Shabaka Hutchings.  
 
Ze groeide op met luisteren naar Fela Kuti, Jackie McLean en Charlie Parker. Als gevolg daarvan is haar muziek een hypnotiserende mix van afrofuturisme, hiphop en jazz, met een politiek getinte ondertekst die een krachtige verbinding heeft met haar Nigeriaanse identiteit, afkomst en erfgoed, die de Afrikaanse geschiedenis, cultuur en slavernij weerspiegelt. 

In 2014 vormde Camilla haar eigen veelgeprezen project dat de sterren van de nieuwe UK Jazz Scene presenteert. Het debuutalbum van Camilla, 'Isang' (uitgesproken als E-SANG, wat 'reis' betekent in Ibibio, haar moedertaal), werd door The Evening Standard omschreven als “The Golden Girl of Jazz” en kreeg veel lovende kritieken.  

Haar meest recente album, 'Ibio Ibio', is een eerbetoon aan haar stam, het Ibibio-volk van het zuidoosten van Nigeria. Het album bevat een ongelooflijke line-up, waaronder Daniel Casimir, Sarah Tandy, Winton Clifford, Renato Paris, Sheila Maurice-Grey, Rosie Turton, Shirley Tetteh, hiphopdrummer Daru Jones, rapper Lady Sanity uit Birmingham en Sam Jones.  
 
Ibio-Ibio werd goed ontvangen door de pers, met een 4 sterren recensie van Mojo Magazine waarin stond: “George is de onbetwiste ster, hij levert kriskras door elkaar lopende solo's met een '50s hard-bop inslag”. Andere media-aandacht omvatte een artikel in Jazzwise Magazine. 

Recente opmerkelijke optredens zijn North Sea Jazz Festival, waar Camilla optrad met zowel haar eigen groep als als een featured artist in de 'Diaspora Suite' performance; Jazz a Vienne, waar Camilla ook een gastoptreden gaf met Marcus Miller; EFG London Jazz Festival, Jazz In The Park Romania, Brosella en Jazz Onze Lausanne.  

“Camilla George exemplifies the diverse musical identity of the London jazz scene”

The Guardian