CROON-MENDES-RUSCHE

nieuwe perspectieven in de Doelen

Vanaf donderdag 24 oktober vindt in Studio 2 de Doelen Art een expositie plaats van drie kunstenaars: Anuli Croon, Sandim Mendes en Christine Rusche. De tentoonstelling is bijzonder omdat de kunstenaars nieuwe werken aan de kunstcollectie van de Doelen hebben toegevoegd. Dat de Doelen opdrachten verstrekte aan drie vrouwen is geen toeval: de kunstcollectie telde tot op heden vooral werk van mannelijke kunstenaars. Deze nieuwe werken worden op 24 oktober aan het publiek gepresenteerd.  

Anuli Croon (1964) maakte een enorme wandschildering in de Willem Burger Foyer. De kleurrijke schildering vangt de dynamiek van de stad: de kleuren, beeldtaal en voorstellingen zijn onmiskenbaar Rotterdams, net zoals de Doelen onmiskenbaar Rotterdams is.

Sandim Mendes (1986) liet zich in haar textielprint en borduurwerk bij de Artiestenfoyer inspireren door de Kaapverdiaanse dans- en zangcultuur van de Batuku. Daarmee hoopt ze dat bezoekers en musici van de Doelen kennismaken met een cultuur die voor hen wellicht nog nieuw is.

Christine Rusche (1971) maakte een monumentale wandschildering in de foyer boven de ingang van de Grote Zaal. Haar lijnenspel in zwart-wit is gebaseerd op een onderzoek naar de architectuur, de ruimte en de akoestiek van de Grote Zaal.

De expositie CROON-MENDES-RUSCHE in Studio 2 de Doelen Art biedt een nadere kennismaking met het werk van deze kunstenaars. Gezamenlijk maakten zij een expositie van eigen werk dat bovendien ook te koop is.

De expositie wordt op 24 oktober geopend en is onderdeel van de Opening Night: de Doelen Studio's. Wil je hierbij zijn? Lees hier meer informatie over de opening. 

 

Te zien t/m 24 november!

programma

Donderdag 24 oktober

19:00 | Opening tentoonstelling
19:30 | 20:00 | 20:30 | 21:00 Rondleidingen langs nieuwe kunstwerken in de Doelen

Reguliere openingstijden

Donderdag t/m zaterdag | 14:00-20:00
Zondag | 14:00-18:00