Filmscreening & Panel: het optreden

vier Chinees Nieuwjaar in de Doelen
  • zo 11 feb ’24
    13:00 - 15:00
    de Doelen Studio

Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen.


Lin (41) bereidt zich voor op haar solonummer voor de Chinese Nieuwjaarsviering bij haar kerk. Ze wil indruk maken op de gemeenschap, maar haar mentor vindt dat haar uitvoering nog niet echt 'raakt'. Hij adviseert Lin om zich werkelijk open te stellen, maar dat is moeilijk. Als er dan roddels rondgaan over haar zoon die al een tijd niet naar de kerk komt, staat Lin voor een lastige keuze. Blijft ze zich verstoppen of laat ze haar ware zelf zien?


Na vertoning een paneldiscussie over het onderwerp 

 

De vertoning wordt gevolgd door een panelgesprek onder leiding van Yanzi Peng van OUT&ABROAD als moderator, en onze panelleden Christine Chu en Cheryl Ding.

Yanzi Peng is Programmadirecteur van Stichting Chinese Initiative on International Law. Hij heeft meer dan een decennium ervaring in maatschappelijke organisaties en de Chinese LGBT+ beweging. In deze periode richtte Peng in 2013 LGBT Rights Advocacy China op om de gelijkheid van LGBT+ te bevorderen via het juridische systeem van China.

Christine Chu (zij/haar) is een transgender vrouw die gepassioneerd is over kwesties op het gebied van gender en mensenrechten. Ze is momenteel werkzaam als juridisch en operationeel manager bij Quarks, de eerste en enige geregistreerde organisatie die zich richt op transgender jongeren in Hong Kong. Ze heeft bijgedragen aan verschillende juridische initiatieven in zowel Hong Kong als China ter verdediging van de rechten van genderminderheden. In 2023 richtte ze de Hong Kong Trans Law Database op als een manier om juridische overwegingen in te brengen in het discours over kwesties met betrekking tot gender en een pad te bieden voor het publiek om de transgendergemeenschap te begrijpen.

Cheryl Ding, bekend op Little Red Book (小红书, een Chinese online gemeenschap), als "The Psychological Counselor aan de Oude Rijn" of 莱茵河畔的咨询师Cheryl, richt zich op culturele-, gender-, relatie- en neurodiversiteit. Cheryl werkt rond feminisme, polyamorie, rouw, ouder worden en het levenseinde met individuen, stellen en groepen.

 

concert thema's en series: