Celine Cairo

An Acoustic Night With Celine Cairo | Solo

Gewapend met niets anders dan haar betoverende stem en favoriete gitaren, komt singer-songwriter Celine Cairo dit jaar solo langs de Doelen. Ze schrijft akoestische pop songs over liefde, natuur en relaties – zowel met anderen als met onszelf.

Als tiener begon ze met intieme optredens in haar geboortestad Amsterdam, werd opgepikt door Edwin Evers en maakte haar eerste EP met Fink. Ze bouwde haar live-sound uit en betoverde sindsdien zowel de kleine als de grote zaal van het Concertgebouw (NRC: “Een oase van schoonheid”), TivoliVredenburg, Paradiso en Concertgebouw Nijmegen met haar vijfkoppige band. Ze bracht twee studioalbums uit; het in Los Angeles opgenomen synth-pop album "Free Fall" en opvolger "Overflow", dat ze opnam met de Londense producer Tim Bran (London Grammar, Birdy).

Altijd laverend tussen het intieme en het grootse, verzamelde ze een loyale schare fans, zowel live als online. Haar muziek is wereldwijd ruim 35 miljoen keer gestreamd en werd gebruikt in internationale series en films. Ze stond eerder in het voorprogramma van Birdy, Haevn, Paul Carrack en Suzanne Vega, won de Zilveren Notekraker en ontving onlangs een gouden plaat voor "Hibernate". 

Deze winter toert ze voor het eerst solo, met alleen haar unieke stem, favoriete gitaren en de verhalen achter de muziek. Ze speelt nummers van haar eerdere albums en de recente "Truce EP", enkele speciale covers en primeurt nieuw werk.

Voor liefhebbers van London Grammar, Birdy, Haevn en Laura Marling.

"Een oase van schoonheid"

NRC