de Goldberg-variaties

Bach's meesterwerk op het Doelen-orgel
  • wo 27 nov ’24
    14:30
    Grote Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Stap in de wereld van Johann Sebastian Bach en geniet van zijn Goldberg-Variaties, gespeeld op het Doelen orgel. Dit meesterwerk, oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel, klinkt nog indrukwekkender op het orgel, met zijn volle, diepe tonen en rijke klanken.


De Goldberg-Variaties zijn een van de hoogtepunten uit de barokmuziek. Dit werk bestaat uit 30 variaties, gebaseerd op een eenvoudige, maar prachtige melodie. Elke variatie brengt iets nieuws: van vrolijke en energieke stukken tot momenten van rust en reflectie.

Laatste kans: foto expo NEIGHBOURS 
 
Bezoek tijdens of na je concert in de Doelen NEIGHBOURS. In deze foto expo in de Grote Zaal Foyer verwelkomt de Doelen haar buren uit het Oude Westen.  
 
Café Marseille, dierenwinkel De Rimboe, en de IJssalon vormen het decor van een levendige buurt waar bewoners van alle leeftijden en stijlen samenkomen. Fotograaf Robin Utrecht en creative producer Mieke van der Linden zetten deze diversiteit in de schijnwerpers met een serie portretten, geschoten in een pop-up fotostudio in de Doelen. Utrecht, bekend van zijn werk tijdens de Lunchbreak-concerten en staatsbezoeken met de koninklijke familie, laat in zijn serie zien dat gewone mensen allesbehalve gewoon zijn. 
 

Lees meer

programma

Bach Goldberg-variaties