EARTHBRIDE

Een Unieke Mode Ervaring

Werk mee aan de Earth Bride jurk, gemaakt van biologisch afbreekbare stof en versierd met verschillende zaden. De workshop wordt verrijkt met composities van Tielen en Lebar met live experimentele muziek, dat de verbinding tussen mode en live muziek op een unieke manier belicht. 

Earth Bride is een baanbrekend duurzaam modeproject dat debuteert tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week 2024. Centraal staat een biologisch afbreekbare jurk, overvloedig geborduurd met zaden. Een huwelijk van haute couture en milieuvriendelijkheid.

Dit project heeft tot doel de impact, betekenis en zichtbaarheid van EarthBride te vergroten en tegelijkertijd te dienen als voorbeeldmodel en educatief hulpmiddel. De centrale vraag bij dit initiatief is: Hoe kunnen we een betekenisvolle impact en betrokkenheid bereiken met minimale schade aan het milieu?


Earth Bride belichaamt een helend ritueel, waarbij symbolisch wordt teruggegeven aan de aarde wat we hebben genomen en deze op nieuwe en verrassende manieren laat regenereren. Het vertegenwoordigt een voortdurende verkenning van het creëren van betekenis en betrokkenheid voor duurzame idealen, voorbij de beperkingen van de mode-industrie en massamedia.

Sluit je bij ons aan in het herdefiniëren van mode door middel van duurzaamheid, kunst en een viering van de schoonheid van de aarde, terwijl we een educatieve en impactvolle benadering van ecologisch bewustzijn omarmen.